Onderzoek gebruik neussprays bij allergische neusklachten gestart

Het toedienen van neusspray lijkt zo makkelijk.. of toch niet?

Uit recent Nederlands onderzoek is gebleken dat veel patiënten die een neusspray voor allergische neusklachten gebruiken, dit verkeerd doen. Gebleken is dat bij onjuist gebruik patiënten vaker bijwerkingen ervaren en mogelijk heeft onjuist gebruik ook invloed op de werking van het medicijn. Op dit moment is het nog niet duidelijk hoe het komt dat zoveel patiënten hun neusspray op de verkeerde manier gebruiken. Met dit onderzoek willen wij ons richten op de de mening van patiënten en zorgverleners over de gegeven instructies bij neusmedicatie voor allergische rhinitis om te kijken of er ruimte is voor verbetering. Meer informatie over het onderzoek vindt u hier.