Onderzoek naar neussprays bij allergische neusklachten

Het toedienen van neusspray lijkt zo makkelijk.. of toch niet?

Wist u dat uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat heel veel mensen de neusspray op een verkeerde manier gebruiken? Hierdoor werken de medicijnen mogelijk minder goed en bovendien geven de medicijnen bij onjuist gebruik meer bijwerkingen. Op dit moment is het nog niet duidelijk hoe het komt dat zoveel patiënten hun neusspray op de verkeerde manier gebruiken.

Het onderzoek

Wij willen dit graag verbeteren en het belangrijk te weten wat u als patiënt vindt van de manier waarop gebruikersinstructies worden aangeboden en of u wellicht ideeën heeft hoe dit beter zou kunnen. Hiermee hopen we dat meer mensen hun neusspray op de goede manier gaan gebruiken waardoor de behandeling van allergische neusklachten verbeterd wordt en mensen minder last hebben van bijwerkingen.

Wie zoeken wij?

Om dit onderzoek te kunnen uitvoeren zijn wij op zoek naar patiënten die een neusspray gebruiken voor hun allergische neusklachten. Ook als u de neusspray bijvoorbeeld alleen in het voorjaar gebruikt, kunt u meedoen. Wij hopen van harte dat mensen willen bijdragen aan een betere behandeling van allergische neusklachten.

We hopen van harte dat mensen willen bijdragen aan een betere behandeling van allergische neusklachten. Als alle resultaten van het onderzoek bekend zijn kunt u, indien gewenst, op de hoogte worden gebracht van de resultaten. Meer informatie over het onderzoek en aanmeldformulieren vindt u op deze website.

Meer informatie

U kunt meer informatie over het onderzoek lezen op de volgende pagina’s:

Meer informatie voor patiënten || Meer informatie voor zorgverleners

Direct aanmelden

Via deze links kunt u zich direct aanmelden voor het onderzoek of promotiemateriaal aanvragen:

Aanmelden als patiënt: klik hier

Aanvragen promotiemateriaal/aanmelden als zorgverlener: klik hier

 

Informatie over de onderzoeker

Ik ben Marije Peters-Geven en ik ben bezig met mijn afstudeerscriptie voor de opleiding Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. In de periode augustus 2019 tot januari 2020 zal ik onderzoek doen naar het gebruik van neussprays bij patiënten met allergische neusklachten.

 

Links naar interessante websites

Wilt u meer informatie over allergische neusklachten of astma? Wij bevelen u de volgende websites aan: